Borstvergroting

Wat is een borstvergroting?


De borsten zijn een belangrijk kenmerk en bepalen voor een groot deel het uiterlijk van een vrouw. Door leeftijd, genen, zwangerschap of gewichtsschommelingen kan de grootte en vorm van de borst veranderen. Vrouwen die niet tevreden zijn met de grootte van hun borst of problemen hebben met de manier waarop hun borst eruitzien, kunnen met een borstvergroting niet alleen de grootte maar ook de vorm van de borst verbeteren. Een borstvergroting is dan ook een veel voorkomende plastisch chirurgische ingreep.

Wanneer de grootte van de borsten niet goed past bij de rest van het postuur, kunnen vrouwen zich onzeker voelen. Grote borsten daarentegen kunnen een oorzaak zijn van rugklachten. Het is belangrijk te weten dat een borstvergroting hangende borsten niet kan corrigeren. In dit geval kan wel een borstlift uitgevoerd worden, dit kan echter wel in combinatie met een borstvergroting. Ook correcties van het tepelgebied behoort tot de mogelijkheden.

Allereerst komt u langs voor een consult. Tijdens dit consult worden uw persoonlijke wensen besproken en worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Ook wordt uw algemene gezondheid onderzocht. U krijgt van de consulente alle informatie over de behandeling, voor- en nazorg en eventuele risico’s. Na het vrijblijvende consult volgt een intakegesprek met de arts die u eerlijk advies zal geven over de verwachte resultaten. Indien u besluit om de behandeling voort te zetten wordt alle informatie in orde gemaakt en kunt u een afspraak inplannen!
Een borstvergroting gebeurt in dagbehandeling. Voor de operatie komt de plastisch chirurg bij u om het operatiepatroon af te tekenen op uw lichaam. Op de operatiekamer wordt u onder narcose gebracht. De operatie duurt ongeveer een uur. Bij Bauland Kliniek kennen wij twee soorten borstvergrotingen: borstvergroting met implantaten en borstvergroting door middel van lipofilling. Lees hieronder meer over de twee soorten borstenvergrotingen.
Afhankelijk van uw ingreep krijgt u een specifiek en uitgebalanceerd pakket van pijnmedicatie. Dit medicatiepakket is natuurlijk bij de behandelprijs inbegrepen. Wij adviseren u consequent de voorgeschreven pijnmedicatie in te nemen die u van ons meekrijgt.
Met het verstrijken van de tijd worden de borsten minder pijnlijk. Ongeveer twee weken na de operatie kunt u kleinere werkzaamheden hervatten en worden de hechtingen verwijderd tijdens een controle afspraak. Probeer de eerste twee weken na de operatie niet te bukken, zwaar tillen, hoesten, persen en te rekken of strekken. Daarnaast is het belangrijk dat u de littekens gedurende drie maanden na de operatie niet blootstelt aan UV- zonlicht en/of de zonnebank. Om de kans op complicaties te verminderen raden wij u aan om tot één maand na de ingreep niet te roken. Na zes weken kunt u gaan sporten en zwaardere werkzaamheden uitvoeren.
Na de borstvergroting wordt u op de uitslaapkamer rustig wakker onder de hoede van ons gediplomeerde personeel. Nadat de plastisch chirurg uw borsten heeft gecontroleerd kunt u weer naar huis. Over het algemeen zult u niet veel last ondervinden van de operatie. Wij adviseren u de BH die u van ons heeft ontvangen gedurende zes weken dag en nacht te dragen.
Na twee weken komt u op controle. De wondpleisters worden dan verwijderd en u krijgt een instructie hoe u de littekens het beste kunt verzorgen. Het is heel normaal dat uw borsten de eerste weken na de operatie nog wat strak aanvoelen, of dat de littekens nog wat gevoelig zijn. Deze klachten nemen vanzelf af en de littekens vervagen in de loop van de maanden.

Borstvergroting met implantaten

Om tot een vollere boezem te komen, zullen implantaten in de borst worden ingebracht. Via een snede van vijf tot zes cm. in de plooi onder de borst wordt het implantaat ingebracht. Voordat het implantaat geplaatst wordt, maakt de plastisch chirurg tussen het borstweefsel en de borstspier een ruimte waar het implantaat geplaatst zal worden. In de meeste gevallen wordt het implantaat ingebracht onder de borstklier of gedeeltelijk onder de borstspier (dual plane). Met oplosbare, onderhuidse hechtingen wordt de huid gesloten. Over de wond wordt een hechtpleister aangebracht. Na de operatie krijgt u een speciale BH die naast steun en comfort zorgt voor een beter genezingsproces.


Borstvergroting door middel van lipofilling

Met behulp van lipofilling kunnen borsten vergroot worden. Hierbij wordt het lichaamseigen vet in de borst geïnjecteerd en wordt volume op een natuurlijke manier gecreëerd. Wanneer u uw borsten wenst te vergroten zonder dat u er littekens aan overhoudt, dan is lipofilling de oplossing voor u. Het verwijderde vet wordt gezuiverd en nauwkeuring in de borst aangebracht. Laag voor laag spuit de chirurg het vet in de borst totdat de juiste cupmaat is behaald. Deze ingreep duurt ongeveer één uur.

Kom ik in aanmerking voor een borstvergroting?

U komt in aanmerking voor een borstvergroting wanneer u niet tevreden bent met de grootte van uw borsten of problemen heeft met de manier waarop uw borsten eruitzien. Wij hanteren een leeftijdsgrens van 18 jaar voor het uitvoeren van een borstvergroting. Niet alleen is dat de minimale leeftijd voor een cosmetische ingreep, maar dan zijn ook de borsten volledig uitgegroeid. Afhankelijk van verschillende factoren zoals de conditie van de huid, de stand van de tepels en de hoeveelheid borstweefsel wordt een borstvergroting of borstlift (evt. met implantaten) geadviseerd.

Overweegt u een borstvergroting? Plan dan kosteloos een consult in om al uw wensen en mogelijkheden met de arts te bespreken.

VOOR & NA

Resultaat van een
borstvergroting

De tevredenheid onder de cliënten bij Bauland Kliniek is erg hoog. Bauland Kliniek staat voor persoonlijke service, deskundige artsen en uiteraard het allerbeste resultaat! Gemiddeld scoren wij een 8,9 op KliniekErvaringen. Op deze website kunt u meerdere reviews en ervaringen teruglezen van mensen die u voor gingen.


Veelgestelde vragen

 
1Kan ik nog borstvoeding geven na de ingreep?
Bij een borstvergroting, met insnede in de borstplooi, zal u zeker nog borstvoeding kunnen geven. Een borstvergroting zal normaal gezien de klieren of de melkgangetjes niet beschadigen.
2Mag ik roken na de ingreep?
Roken is heel slecht voor de wondgenezing. U dient 4 weken voor en 4 weken na de operatie niet te roken.
3Wat te doen als er complicaties zijn?
Mocht u het vermoeden hebben van een complicatie dan is Bauland Kliniek uiteraard 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0485 460 620.
4Wanneer mag ik weer sporten?
Sport en zware inspanningen dienen de eerste vier weken na de operatie te worden vermeden. Volg hierbij ook het advies van uw plastisch chirurg.
5Vanaf wanneer zie ik het resultaat?
Aanvankelijk zullen uw borsten gezwollen zijn na een borstvergroting en dienen de prothesen nog verder in te dalen. U zult dus zeker zes weken moeten wachten om te oordelen over het eerste resultaat van uw borstvergroting. Het definitieve resultaat ziet u na ongeveer zes maanden.

 

Afspraak maken voor een borstvergroting?
Bel naar 088 101 46 00 of maak direct online een afspraak.