Facelift

Wat is een facelift?


Ziet u er vaak vermoeid uit of heeft u last van een slappe gezichtshuid? Dit kunnen we verhelpen met een facelift. Wanneer u ouder wordt neemt de elasticiteit van de huid af en wordt de huid slapper. Bij een facelift wordt overtollig weefsel weggehaald en wordt het onderliggende spier- en bindweefsel strakker getrokken. Hierdoor worden de natuurlijke contouren van uw gezicht zodanig hersteld dat u weer een jeugdige uitstraling krijgt! Bij Bauland kliniek kennen wij drie verschillende facelifts: een mini facelift, de MACS-lift en een face halslift. De facelifts hebben betrekking op verschillende gebieden van het gelaat en verschillen in het resultaat en de herstelperiode.

Allereerst komt u langs voor een consult. Tijdens dit consult worden de persoonlijke wensen besproken en worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Ook wordt uw algemene gezondheid onderzocht (denk hierbij aan eerdere gezichtsoperaties, roken, medicijngebruik). U krijgt van de consulente alle informatie over de behandeling, voor- en nazorg en eventuele risico’s. Vervolgens heeft u een intakegesprek met uw behandelend arts. Met de arts worden nogmaals de mogelijkheden besproken en hij/zij zal u eerlijk advies geven over het resultaat dat u kunt verwachten. Indien u besluit om de behandeling voort te zetten wordt alle informatie in orde gemaakt en kunt u een afspraak inplannen!
De operatie voor een facelift duurt enkele uren, onder volledige narcose of sedatie (met uitzondering van de mini facelift). Van begin tot eind ben je bij het medisch personeel van Bauland kliniek in goede handen. Op de dag van de operatie meld je je bij de balie. Na aanmelding zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De arts zal wat jullie besproken hebben tijdens het eerst consult met je doornemen en je kunt de arts ook eventueel nog vragen stellen. Daarna neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.
Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied kan in eerste instantie beurs en gezwollen zijn. Schrik hier niet van, dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en zal ook vanzelf weer verdwijnen. De eerste drie dagen na de operatie kunnen zwellingen en bloeduitstortingen verergeren en ook dit zal daarna weer afnemen. Ook kan de huid enkele weken hard aanvoelen.
Slaap de eerste week na OK met een extra kussen zodat uw hoofd hoger ligt dan de rest van uw lichaam. Probeer deze eerste week ook niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten of te persen. Werken mag wanneer u zich weer goed genoeg voelt. Na ongeveer vier tot zes maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.
Na een facelift kunt u een licht trekkende pijn ervaren. Wij adviseren om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen met coldpacks. Op de operatiedag mag u daarnaast het gezicht niet nat maken. Na de eerste dag mag u het gezicht wel mee douchen. Douche echter niet te lang want de wond mag niet te nat worden.
Na de operatie ontvangt u een voorschrift voor pijnmedicatie en After Care met speciaal geselecteerde producten. Deze huidverzorgingsproducten zijn uitgekozen in samenwerking met de medische specialisten van Bauland kliniek.

Mini facelift

De mini facelift wordt gezien als een alternatief voor een volledige facelift. Het is een stuk minder ingrijpend en de herstelperiode is korter. Echter heeft de mini facelift ook effect op een kleiner gedeelte van het gezicht, namelijk vooral de wangen en de kaaklijn. Bij deze ingreep wordt aan beide kanten van het gezicht, voor het oor, een klein reepje huid verwijderd in de vorm van een S (dit wordt de S-techniek genoemd). De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en na 4 weken bent u helemaal hersteld.

MACS-lift

De Minimal Acces Cranial Suspension lift is een van de meest voorkomende facelift technieken die wij toepassen. Bij deze ingreep wordt via een snede in de haargrens en voor het oor het onderhuidse bindweefsel (SMAS) met de huid gelift. Hierdoor worden de wangen, kaaklijn en een gedeelte van de hals strakker gemaakt. Ook wordt overtollig huidweefsel verwijderd. De ingreep vindt plaats onder narcose en duurt ongeveer twee uur. De meeste patiënten gaan dezelfde dag nog naar huis. Na zes tot twaalf weken is het eerste resultaat zichtbaar.

Full face halslift

Het verschil met de MACS-lift is dat bij de volledige face hals lift een groter gedeelte wordt behandeld. U zult bij deze uitgebreide lift ook meer resultaat zien bij de hals. Bij een volledige face halslift wordt een snede gemaakt langs de haargrens en achter het oor. Nadat de huid is los gemaakt van het bind- en spierweefsel wordt het onderhuidse weefsel (SMAS) vastgezet met hechtingen en wordt er eventueel overtollig weefsel verwijderd. Vervolgens wordt ook overtollig huid verwijderd en wordt de huid uiteraard gehecht. Deze ingreep vindt plaats onder narcose en duurt ongeveer drie uur. In de meeste gevallen blijven patiënten nog een nacht in de kliniek. Verder komt de herstelperiode overeen met die van de MACS-lift.

 

Kom ik in aanmerking voor een facelift?

De meeste patiënten die een facelift ondergaan zijn mannen en vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. Ook boven deze leeftijd worden nog steeds prachtige resultaten behaald! Het beste resultaat krijgt u wanneer de huid nog enigszins elastisch is.

Bij het ouder worden gebeuren kan het gebeuren dat de huid dunner slapper wordt, dat u volume verliest in het gezicht en dat de contouren van bijvoorbeeld de halslijn vervaagt. Dit kan een vermoeide uitstraling geven en een facelift is een zeer geschikte ingreep om dit probleem te verhelpen.

Indien u in aanmerking wenst te komen voor een facelift, adviseren wij u om minimaal vier weken voor de operatie en drie weken na de operatie te stoppen met roken. Dit om de kans op complicaties te verkleinen.


VOOR & NA

Resultaat van een
facelift

De tevredenheid onder de cliënten bij Bauland Kliniek is erg hoog. Bauland Kliniek staat voor persoonlijke service, deskundige artsen en uiteraard het allerbeste resultaat! Gemiddeld scoren wij een 8,9 op KliniekErvaringen. Op deze website kunt u meerdere reviews en ervaringen teruglezen van mensen die u voor gingen.


Veelgestelde vragen

 
1 Wat is een MACS-lift?
Dit is een van de meest voorkomende facelift technieken die wij toepassen. Bij deze ingreep wordt het litteken beperkt tot het plooitje voor het oor en eventueel in de haargrens. Hierdoor is het praktisch onzichtbaar wanneer het volledig genezen is.
2Kan ik direct na de ingreep eten?
De eerste dagen na de ingreep kunt u pijn ervaren bij het openen van de mond en met name bij het kauwen. Ook merkt u bij het praten dat u uw mond niet volledig kunt openen. Wij adviseren u om vloeibaar voedsel te nuttigen.
3Wanneer mag ik gezichtscrème aanbrengen?
Het aanbrengen van de gezichtscrème mag weer als de hechtingen zijn verwijderd en de doktersassistente dit heeft aangegeven. Smeer de crème van de kaak richting te wangen.
4Wanneer mag ik weer sporten?
Zes weken na de ingreep mag u weer intensief sporten.
5Hoe lang heb ik plezier van mijn facelift?
Het resultaat van een facelift verschilt per persoon. Gemiddeld is een facelift tien jaar zichtbaar, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uiteraard moet u begrijpen dat het natuurlijke verouderingsproces in uw lichaam gedurende die tijd gewoon doorgaat. Ook gewichtsschommelingen, blootstelling aan de zon, roken en stress kunnen het verouderingsproces versnellen. Met een facelift zet u de tijd niet stil, maar de voorsprong die u heeft behaald nadat u een facelift heeft ondergaan, blijft altijd zichtbaar. U haalt het maximale uit de cosmetische ingreep door gezond te leven en uw huid goed te verzorgen.

 

Afspraak maken voor een facelift?
Bel naar 088 101 46 00 of maak direct online een afspraak.