Neuscorrectie

Wat is een neuscorrectie?


Wanneer u niet tevreden bent over de vorm of grootte van uw neus, kan een neuscorrectie uitgevoerd worden. Dit is een operatieve ingreep die meer zelfvertrouwen kan geven. Tijdens deze cosmetische ingreep wordt het tipje van de neus of worden de neusvleugels smaller gemaakt. In sommige gevallen wordt de hele neus of neusbrug aangepast. Onze ervaren plastisch chirurgen kunnen nauwkeurig bepalen wat de beste aanpak is om het mooiste resultaat te bereiken. Het is echter belangrijk dat u niet te hoge verwachtingen heeft. Het succes van een neuscorrectie wordt namelijk niet alleen bepaald door de plastisch chirurg maar ook door de kwaliteit van het neusweefsel. Indien u functionele klachten heeft, dan kunnen die tijdens dezelfde operatie behandeld worden. In dat geval wordt het mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Allereerst komt u langs voor een consult. Tijdens dit consult worden uw persoonlijke wensen besproken en worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Ook wordt uw algemene gezondheid onderzocht. U krijgt tijdens het consult alle informatie over de behandeling voor- en nazorg en eventuele risico’s. De chirurg geeft u eerlijk advies over de verwachte resultaten. De arts geeft tijdens het consult aan welke methode voor uw neuscorrectie wordt gebruikt. Indien u besluit om de behandeling voor te zetten wordt alle informatie in orde gemaakt en kunt u een afspraak inplannen.
Een neuscorrectie zelf duurt twee tot drie uur, de voorbereiding op de ingreep ongeveer een half uur. De ingreep wordt uitgevoerd onder volledige narcose. U wordt onder narcose gebracht door een anesthesist die de gehele operatie in de gaten zal houden.
Er zijn twee soorten neusoperaties. Omdat de chirurg zo nauwkeurig mogelijk werkt, ziet u bij beiden nauwelijks tot geen littekens. Indien alleen uw neustip wordt gecorrigeerd, krijgt u na de operatie slechts een pleisterverband over de neus. Mocht u een volledige correctie ondergaan, dan krijgt u na de operatie ook een spalkje over de neus. In beide gevallen komen er tampons in beide neusgaten om het wondvocht op te vangen.
Een dag na de ingreep mag u douchen maar uw gezicht mag niet nat worden. Tampons worden verwijderd tijdens uw controle afspraak. Drie tot zeven dagen na de ingreep zal de zwelling en roodheid toenemen. Een week na de ingreep worden hechtingen verwijderd tijdens uw controleafspraak in onze kliniek. Twee weken na de ingreep mag u lichamelijk licht werk verrichten, maar niet bukken of tillen. Zes weken na de ingreep mag u lichamelijk zwaarder werk uitvoeren. Na een jaar is het eindresultaat bereikt.
Na uw operatie is het belangrijk dat u absolute rust neemt zodat uw lichaam tijd heeft om te herstellen. Na een dag komt u langs bij onze kliniek om de tampons te laten verwijderen en een week later komt u bij ons langs om de aangebrachte neusspalk en de hechtingen te laten verwijderen. Let wel dat uw neus en uw gezicht er in eerste instantie niet fraai uitzien zodra de spalk is verwijderd. Uw gezicht is namelijk nog erg gezwollen en kan daardoor asymmetrisch ogen. Ook kan u enigszins wat bloeduitstortingen opvallen. In de eerste week zorgt u ervoor dat de littekens droog blijven. U mag op de operatiedag uw gezicht niet nat maken. Hoewel u de volgende dag kort mag douchen, is het belangrijk dat u de spalk en littekens droog blijven. Na die week kunt u weer normaal douchen of in bad. Het is belangrijk het wondgebied droog te deppen. Droog vegen is slecht voor de wond. Wij adviseren u om niet te heet te douchen omdat het behandelde gebied onnodig kan zwellen. Plaats ook een hogere extra kussen onder uw hoofd als u gaat slapen. Dat zorgt ervoor dat er geen druk op uw neus en gezicht ontstaat.

Neuscorrectie

Er zijn twee soorten neusoperaties: een open en een gesloten neuscorrectie. Bij een gesloten neuscorrectie wordt er geopereerd via de neusgaten. Bij een open neuscorrectie wordt geopereerd via een klein sneetje aan de buitenzijde van het neustussenschot. Bij beiden ziet u nauwelijks tot geen littekens.


Kom ik in aanmerking voor een neuscorrectie?

U komt in aanmerking voor een neuscorrectie wanneer u niet tevreden bent met uw neus omdat deze krom, scheef, te breed of te klein is. Ook kunt u deze ingreep overwegen als u met functionele klachten kampt. Voorbeelden hiervan zijn ademhalingsproblemen, chronische verstopping of chronische hoofdpijn vanwege een afwijking aan de neus.

Overweegt u een neuscorrectie? Plan dan kosteloos een consult in om al uw wensen en mogelijkheden met de arts te bespreken.

VOOR & NA

Resultaat van een
neuscorrectie

De tevredenheid onder de cliënten bij Bauland Kliniek is erg hoog. Bauland Kliniek staat voor persoonlijke service, deskundige artsen en uiteraard het allerbeste resultaat! Gemiddeld scoren wij een 8,9 op KliniekErvaringen. Op deze website kunt u meerdere reviews en ervaringen teruglezen van mensen die u voor gingen.


Veelgestelde vragen

 
1Is een neuscorrectie pijnlijk?
Een neuscorrectie is niet erg pijnlijk. Hoewel de pijnklachten voor iedereen anders is, is over het algemeen paracetamol voldoende.
2Mag ik alcohol drinken?
Wij adviseren u twee weken voorafgaand aan uw operatie geen alcohol te drinken in verband met de kans op een nabloeding.
3Mag ik roken?
U dient minstens 6 weken voor de operatie te stoppen met roken. De resultaten zijn beter als u rondom de ingreep stopt met roken. Nicotine vernauwd de bloedvaten en verstoort de wondgenezing.
4Hoe lang verblijf ik in de kliniek?
Na afloop van een neuscorrectie blijft u meestal nog 2 à 3 uur in onze kliniek.
5Houd ik littekens over aan een neuscorrectie?
Na een neuscorrectie zullen er geen opvallende littekens zichtbaar zijn.
6Wanneer mag ik weer werken?
Afhankelijk van het soort werk kunt u na ongeveer 1 tot 2 weken weer aan de slag.

 

Afspraak maken voor een neuscorrectie?
Bel naar 088 101 46 00 of maak direct online een afspraak.