FAQ

Veelgestelde vragen


De kliniek

1Kan ik in termijnen betalen?
Ja dat kan! Er zijn 2 mogelijkheden. Als eerste spaart u zelf en betaal in termijnen voor de operatie. Ten tweede is het mogelijk een financieringsplan af te sluiten. Dan betaalt u de behandeling achteraf in termijnen.
2Waarom zijn er geen wachtlijsten?
Bauland Kliniek is een zelfstandig behandelcentrum en beschikt over een eigen operatiekamer. Hierdoor kunnen we zelf bepalen wanneer en hoe vaak we opereren. We hebben korte lijnen en kunnen daardoor enorm efficiënt werken en zijn niet afhankelijk van andere partijen.
3Hoe kan ik een afspraak maken?
Bovenaan deze pagina vind u een knop waarmee u direct online een afspraak kunt maken. U kunt ook rechtstreeks bellen met de kliniek op 0485-460620 of gebruik maken van ons contactformulier.
4Welke specialisten zijn er werkzaam bij Bauland Kliniek?
Bauland Kliniek werkt met een team van gerenommeerde plastisch chirurgen, cosmetisch artsen en anesthesiologen samen met huidtherapeuten en andere persoonlijk begeleiders zoals internisten en diëtisten. Op de pagina 'Medische specialisten' kunt u meer lezen over de artsen die werkzaam zijn bij Bauland Kliniek.
5Wat moet ik meenemen op mijn afspraak?
Op de dag van uw afspraak heeft u uw legitimatiebewijs bij u, het pasje van uw zorgverzekeraar, eventueel de verwijsbrief van uw huisarts en uw medicijnenpaspoort. Verder is het aan te raden om met z’n tweeën naar het spreekuur te komen, twee mensen horen immers meer dan één.
6Waarom zou ik kiezen voor Bauland Kliniek?
Bij Bauland Kliniek bent u verzekerd van een hoge kwaliteit van medische zorg, professionaliteit en veiligheid. Bauland Kliniek biedt de beste specialisten in een comfortabele luxe omgeving. Binnen Bauland Kliniek werkt een team van gerenommeerde plastisch chirurgen, cosmetisch artsen en anesthesiologen samen met huidtherapeuten en andere persoonlijk begeleiders zoals internisten en diëtisten. Bauland Kliniek heeft korte wachttijden en een efficiënte en persoonlijke medische behandeling.

De operatie

1Wanneer mag ik weer autorijden na de operatie?
Deze vraag wordt heel vaak gesteld, het antwoord is nogal wisselend. Na een kleine lokale ingreep mag u weer autorijden een dag na de ingreep. Heeft u een grotere operatie ondergaan zoals een borst of buik operatie adviseren wij u 2 tot 3 weken zeker geen auto te rijden. Het allerbelangrijkste is dat u een veilige chauffeur bent, u moet goed en adequaat kunnen handelen in noodsituaties.
2Hoe lang ben ik uit de running na een operatie?
Dat ligt er geheel aan wat voor een soort operatie u krijgt. Bij een borst of buik operatie moet u rekening houden met 6 weken niet zwaar tillen en sporten waarvan u de eerste twee weken echt rustig aan moet doen. Ook na een handoperatie moet u rekening houden met enige beperking gedurende 6 weken. Als u een kleine lokale ingreep heeft ondergaan zoals een ooglidcorrectie adviseren we u 1 a 2 weken rust. Mocht u twijfelen neem dan altijd contact met ons op (0485) 460620.
3Ik gebruik bloedverdunners, is dat een probleem?
Bij de meeste operaties mag u geen bloedverdunnende middelen gebruiken zoals Aspirine en Aspro. In overleg met de arts die de bloedverdunner heeft voorgeschreven kunt u tijdelijk stoppen met deze middelen.
4Hoe zit het met roken en het ondergaan van een operatie?
Roken zorgt voor meer complicaties bij de anesthesie en voor een slechte bloedcirculatie, waardoor uw wond minder goed geneest en uw littekens minder mooi genezen. Voor iedere operatie raden wij u aan om vier weken van te voren en vier weken na de operatie niet te roken.
5Ik ben bang voor een narcose, wat kan ik doen?
Bij Bauland Kliniek zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten die angstig zijn en hebben hier speciale maatregelen voor getroffen. Tevens bieden we verdoving op maat aan.